Πολιτική Απορρήτου

Το ηλεκτρονικό κατάστημα biokatharismoi.gr λαμβάνει σοβαρά υπόψη την προστασία της ιδιωτικότητας του χρήστη/πελάτη του. Για τον λόγο αυτό ακολουθεί με αυστηρότητα την παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η οποία διασφαλίζει υψηλό επίπεδο των προσφερομένων υπηρεσιών, τηρώντας απαρέγκλιτα το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Η παρούσα Πολιτική δύναται να τροποποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή. Εξ’ αυτού του λόγου συνιστούμε τον χρήστη/πελάτη να ανατρέχει τακτικά σε αυτήν. Σε περίπτωση τροποποίησής της θα αναφέρεται η ημερομηνία που αυτή έλαβε χώρα. Ισχύουσα θεωρείται πάντοτε η Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, όπως διαμορφώθηκε σύμφωνα με την πιο πρόσφατη τροποποίηση.

Ποια στοιχεία θεωρούνται προσωπικά δεδομένα

Τα προσωπικά δεδομένα είναι δεδομένα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ταυτοποίηση ενός φυσικού προσώπου ή την επικοινωνία με αυτό. Προκειμένου να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες και να διευκολύνει τον χρήστη/πελάτη στις αγορές του με προτάσεις προϊόντων που του ταιριάζουν, το biokatharismoi.gr συλλέγει προσωπικά στοιχεία μετά τη ρητή συγκατάθεσή του και αφού προηγουμένως λάβει πλήρη γνώση των δικαιωμάτων του, όπως αυτά προβλέπονται στις διατάξεις των άρθρων 11, 12 και 13 του νόμου 2472/1997 και σε αντίστοιχες διατάξεις του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων 679/2016 GDPR.

Οι πληροφορίες αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Προσωπικά δεδομένα όπως όνομα, διεύθυνση, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός τηλεφώνου και άλλα στοιχεία επικοινωνίας. Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται κατά την αγορά από τον χρήστη/πελάτη ενός προϊόντος από το κατάστημά μας.
  • Πληροφορίες συσκευής.
  • Διεύθυνση IP και δεδομένα Cookies.

Πως συλλέγονται ή λαμβάνονται τα προσωπικά δεδομένα

Η παροχή όλων των προσωπικών πληροφοριών είναι εθελοντική, αλλά και απαραίτητη για τη χρήση των υπηρεσιών του παρόντος ηλεκτρονικού καταστήματος, όπως οι πληροφορίες υποβολής προσφορών ή αγορών που απαιτούνται για τη σύναψη μιας συναλλαγής. Το biokatharismoi.gr συλλέγει προσωπικές πληροφορίες μετά από εκούσια επιλογή του χρήστη/πελάτη, είτε απευθείας από αυτόν ή από οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιεί όταν:

  • Χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες μας.
  • Υποβάλει μια παραγγελία μέσω της φόρμας υποβολής της ιστοσελίδας, τηλεφωνικώς ή μέσω e-mail.
  • Εγγραφεί στην λίστα συνδρομητών newsletter.
  • Μας παρέχει πληροφορίες σχετικές με αυτήν/αυτόν στην φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας.

Σκοπός Επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων

Το ηλεκτρονικό κατάστημα biokatharismoi.gr επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα με σκοπό:

  • Την επικοινωνία με τον χρήστη/πελάτη.
  • Την ενημέρωσή του χρήστη/πελάτη αναφορικά με τις δραστηριότητες του ηλεκτρονικού καταστήματος (π.χ μέσω newsletter).
  • Την κατάρτιση και εκτέλεση των συμβάσεων με τον χρήστη/πελάτη.
  • Την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του και την συμμόρφωση με τις νομικές του υποχρεώσεις.
  • Την αναβάθμιση των προϊόντων και υπηρεσιών του ηλεκτρονικού καταστήματος καθώς και την βελτιστοποίηση του ιστοτόπου.

Χρήση Προσωπικών Δεδομένων από τρίτους

Το ηλεκτρονικό κατάστημα biokatharismoi.gr δεν κοινοποιεί τα προσωπικά σας δεδομένα σε μη σχετιζόμενα τρίτα πρόσωπα χωρίς τη συγκατάθεσή σας και τα προσωπικά σας δεδομένα διαχειρίζονται αποκλειστικά από το προσωπικό του. Μοναδικές εξαιρέσεις που κοινοποιούμε ορισμένα προσωπικά σας δεδομένα στο σύνηθες πλαίσιο της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας σε εταιρείες που προσλαμβάνουμε προκειμένου να διεκπεραιώσουν υπηρεσίες ή λειτουργίες για λογαριασμό μας αποτελούν οι εξής:

  • Tα δεδομένα εκείνα που αφορούν στην εκτέλεση και εκκαθάριση των ηλεκτρονικών πληρωμών μέσω πιστωτικής κάρτας που διενεργούνται από έμπιστους συνεργάτες μας – χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς (τράπεζες) που ακολουθούν όλες τις ενδεδειγμένες διεθνείς διαδικασίες ασφαλείας για τη διασφάλιση των πληροφοριών.
  • Τα δεδομένα εκείνα που είναι απολύτως απαραίτητα για την εκτέλεση της παραγγελίας από την εταιρεία Ταχυμεταφορών που συνεργαζόμαστε.
Σε αυτές τις δύο περιπτώσεις που μοιραζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα με κάποιον τρίτο, δεν τον εξουσιοδοτούμε να διατηρεί, να αποκαλύπτει ή να χρησιμοποιεί τα δεδομένα σας με άλλα πρόσωπα πέραν του σκοπού των υπηρεσιών που ζητήσαμε να μας παρέχει.

Ενδέχεται να υποχρεωθούμε νομικά να αποκαλύψουμε τα προσωπικά σας δεδομένα κατόπιν δικαστικής εντολής, κλήτευσης, εντάλματος έρευνας, νόμου ή κανονισμού.

Τα δικαιώματα και οι επιλογές του χρήστη/πελάτη

Σύμφωνα με το νόμο για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων ο χρήστη/πελάτης έχει τη δυνατότητα να μας ασκήσει τα εξής δικαιώματα:

  • Δικαίωμα στην ενημέρωση

    Ο χρήστης/πελάτης έχει το δικαίωμα να λάβει σαφείς, διαφανείς και εύληπτες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που το παρόν κατάστημα χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα και τον τρόπο ενάσκησης των δικαιωμάτων του.

  • Δικαίωμα στην πρόσβαση

    Ο χρήστης/πελάτης έχει το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που διατηρεί το ηλεκτρονικό κατάστημα σχετικά με εκείνον (με την επιφύλαξη ορισμένων περιορισμών).

  • Δικαίωμα στη διόρθωση

    Ο χρήστης/πελάτης έχει το δικαίωμα να ζητήσει τη διόρθωση των προσωπικών δεδομένων του εφόσον αυτά είναι εσφαλμένα ή μη επίκαιρα πλέον ή/και να τα συμπληρώσει αν δεν είναι πλήρη.

  • Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας

    Ο χρήστης/πελάτης διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει τον περιορισμό της επεξεργασίας των δεδομένων του. Το εν λόγω δικαίωμα σημαίνει ότι η επεξεργασία των δεδομένων υπόκειται σε περιορισμούς και, συνεπώς, καθίσταται πλέον δυνατή η αποθήκευση αλλά όχι η χρήση ή η περαιτέρω επεξεργασία αυτών.

  • Δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων

    Ο χρήστης /πελάτης έχει το δικαίωμα μετακίνησης, αντιγραφής ή μεταφοράς δεδομένων από τη βάση δεδομένων του παρόντος ηλεκτρονικού καταστήματος σε άλλη. Αυτό ισχύει μόνο στην περίπτωση επεξεργασίας δεδομένων βάσει σύμβασης ή τη συγκατάθεσής του ή όταν η εν λόγω επεξεργασία πραγματοποιείται με αυτοματοποιημένα μέσα. Το εν λόγω δικαίωμα ασκείται με την επιφύλαξη του άρθρου 17 του Κανονισμού και δεν μπορεί να επηρεάζει δυσμενώς τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του ηλεκτρονικού καταστήματος ή τρίτων.

  • Δικαίωμα στη διαγραφή

    Ο χρήστης/πελάτης έχει το δικαίωμα να ζητήσει τη διαγραφή των προσωπικών δεδομένων του, υπό τις προϋποθέσεις του άρθρου 17 του ΓΚΠΔ. Επισημαίνεται ότι δεν πρόκειται για απόλυτο δικαίωμα, καθώς ενδέχεται το ηλεκτρονικό κατάστημα να διατηρεί νομικούς ή βάσιμους λόγους να διατηρήσει τα προσωπικά δεδομένα σύμφωνα με το άρθρο 17 του ΓΚΠΔ.

Εάν κάποιος χρήστης/πελάτης επιθυμεί την άσκηση των παραπάνω δικαιωμάτων του, παρακαλείται να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail info@biokatharismoi.gr ή τηλεφωνικά στο 6933363048.

Χρόνος τήρησης των προσωπικών δεδομένων

Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα διατηρεί τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη/πελάτη για όσο χρονικό διάστημα τα χρειάζεται και για τον σκοπό για τον οποίο τα διατηρεί στο πλαίσιο της παροχής των υπηρεσιών ή για τη συμμόρφωσή του με τις νομικές υποχρεώσεις.

Επίσης, ενδέχεται να διατηρεί κάποια προσωπικά δεδομένα του χρήστη/πελάτη για τη συμμόρφωσή του με τις νομικές ή κανονιστικές υποχρεώσεις (π.χ φορολογική και εμπορική Νομοθεσία) καθώς και για να είναι σε θέση να διαχειρίζεται τα δικαιώματά του ή για στατιστικούς ή ιστορικούς σκοπούς.


Copyright © 2014 Κόρρας Παύλος.